Hyppää sisältöön

Yhdenvertaisuusvaltuutettu hakee erityisasiantuntijaa (työelämä) vakinaiseen virkaan

Tehtävässä toimit yhdenvertaisuuden edistämiseen ja syrjintään puuttumiseen liittyvien asioiden valmistelijana ja esittelijänä. Tehtävään kuuluu muun muassa syrjintää koskevien yhteydenottojen selvittäminen, henkilöiden oikeuksiin pääsyn turvaaminen, valtuutetun kannanottojen valmistelu, aloitteiden ja selvitysten tekeminen, raporttien ja kertomusten kirjoittaminen ja koordinointi, työryhmiin osallistuminen, kouluttaminen sekä muut valtuutetun toimialallaan osoittamat tehtävät.

Hakijalta odotamme

Odotamme perehtyneisyyttä perus-, ihmisoikeus-, ja yhdenvertaisuuskysymyksiin (erityisesti työelämässä), sekä työ-, hallinto- ja prosessioikeudellista osaamista. Erityisenä etuna pidämme kokemusta laillisuusvalvontatehtävistä, oikeuksien valvonnasta, oikeudellisena avustajana toimimisesta, sekä syrjintään puuttumisesta ja yhdenvertaisuuden edistämisestä (erityisesti työelämässä). Parhaat valmiudet tehtävän hoitamiseen antaa ylempi oikeustieteen korkeakoulututkinto.

Lisäksi tehtävään valittavalta odotetaan aloite- ja yhteistyökykyä, itsenäistä työskentelyotetta, hyvää kirjallista ja suullista ilmaisutaitoa, kykyä arvioida erilaisten ratkaisuvaihtoehtojen yhteiskunnallisia vaikutuksia sekä hyviä vuorovaikutustaitoja.

Tehtävän tiedot

Tehtävän kesto: Vakinainen
Tehtävä alkaa: 19.8.2024 tai sopimuksen mukaan.
Hakuaika päättyy: 30.5.2024 klo 16:15. Hakuohjeet ja sähköinen hakemuslomake valtiolle.fi-palvelussa.
Palkkaus: Tehtävän palkkaus, riippuen hakijan aikaisemmasta kokemuksesta, esitetään vahvistettavaksi joko vaativuustasoon 18 (4338,36 euroa/kk) tai 19 (4598,58 euroa/kk), minkä lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työsuoritukseen perustuva palkanosa, joka virkasuhteen alussa ensimmäiset 6 kuukautta, riippuen mm. henkilön koulutuksesta ja kokemuksesta, yleensä on n. 14-23 % tehtäväkohtaisesta palkasta. Henkilökohtaiseen työsuoritukseen perustuva palkanosa on enint. 50 % tehtäväkohtaisesta palkasta.

Lisätietoa tehtävästä antaa:
Robin Harms
Johtava erityisasiantuntija, yksikönpäällikkö
0295 666 815
[email protected]

Yhdenvertaisuusvaltuutettu korostaa toiminnassaan yhdenvertaisuuden toteutumista ja arvostaa monimuotoisuutta työyhteisössä. Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä ja eri sukupuolia olevia henkilöitä sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman mukaisesti valinnassa voidaan toteuttaa positiivista erityiskohtelua monipuolisen henkilöstörakenteen edistämiseksi. Yhdenvertaisuusvaltuutettu tarjoaa esteettömät työtilat ja työntekijöille tehdään tarpeen mukaan kohtuullisia mukautuksia.

15.05.2024