Hyppää sisältöön

Yhdenvertaisuutta taiteen keinoin – tervetuloa Y-festivaalille 8.10.2022

Y-festivaali on ilmainen yhdenvertaista tulevaisuutta rakentava ja juhlistava kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Helsingissä Tiivistämöllä 8.10.2022. Kaikille avoin tapahtuma nostaa esiin yhdenvertaisuuteen liittyviä teemoja taiteen, kulttuurin ja asiantuntijapuheenvuorojen kautta. 

Tapahtuman lavalle nousee muun muassa rap-artisti ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Yeboyah, joka tuo Y-festivaalille ”Perhosefekti”-debyyttialbumin kiertueen. Tapahtumassa nähdään myös taitelija Helmi Hagelinin installaatioteos ”Vain silloin minä olen”, joka käsittelee seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvan saamelaisen kokemusta yhteiskunnassa.

Lisäksi Y-festivaali nostaa esille yhdenvertaisuusteemoja puheohjelman kautta. Keskustelujen teemoja ovat muun muassa työelämän moninaisuus ja kaupunkitilojen turvallisuus. 
Tapahtuman kuraattoreina toimivat Pehmee kollektiivin Caroline Suinner ja Meriam Trabelsi. Y-festivaalin ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan 26. syyskuuta.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu on tapahtuman yhteistyökumppani. Y-festivaalin järjestää oikeusministeriön Yhdenvertaisuuden tekijät -hanke. Tapahtuman muina yhteistyökumppaneina toimivat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, työ- ja elinkeinoministeriö, Helsingin kaupunki ja Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa ry. 

Tervetuloa uuteen monimuotoiseen taidefestivaaliin ja ihmisoikeustapahtumaan!

Lisätietoa Y-festivaalista:

20.09.2022