Hyppää sisältöön

Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistossa on avoinna kaksi asiantuntijan virkaa

Asiantuntijat toimivat yhdenvertaisuuden edistämiseen ja syrjintään puuttumiseen liittyvien asioiden valmistelijoina ja esittelijöinä. Tehtäviin kuuluu muun muassa syrjintää koskevien yhteydenottojen selvittäminen, henkilöiden oikeuksiin pääsyn turvaaminen, valtuutetun kannanottojen valmistelu, aloitteiden ja selvitysten tekeminen, raporttien ja kertomusten kirjoittaminen ja koordinointi, työryhmiin osallistuminen, kouluttaminen sekä muut valtuutetun toimialallaan osoittamat tehtävät.

Parhaat valmiudet tehtävien hoitamiseen antaa ylempi oikeustieteen tai muu tehtävien kannalta soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, perehtyneisyys perus-, ihmisoikeus-, ja yhdenvertaisuuskysymyksiin, sekä kokemusta henkilöiden oikeuksiin pääsyn turvaamisessa.

Erityisenä etuna pidämme kokemusta yhdenvertaisuuslain laillisuusvalvonnasta, muusta syrjintään puuttumisesta ja yhdenvertaisuuden edistämisestä sekä kokemusta perus- ja ihmisoikeuksien edistämisestä, valvonnasta ja toteuttamisesta oikeudenkäyttöelimissä. Arvostamme myös kokemusta antirasistisesta ja muusta häirinnän vastaisesta työstä, vammaisten henkilöiden oikeuksien tuntemusta sekä kokemusta vaikuttamistyöstä yhdenvertaisuusasioissa.

Lue lisää valtiolle.fi-verkkosivuilta 

Hakuaika päättyy 25.3.2024 klo 16:15

15.03.2024