Hyppää sisältöön

Tervetuloa yhdenvertaisuusvaltuutetun Helsinki Pride -tapahtumaan: Nuoret puhuvat – Miten sateenkaarinuorten hyvinvointia edistetään?

Yhdenvertaisuusvaltuutettu järjestää Helsinki Priden virallisena kumppanina tapahtuman, jossa keskitytään sateenkaarinuorten hyvinvointiin. ”Nuoret puhuvat – Miten sateenkaarinuorten hyvinvointia edistetään” -tapahtuma järjestetään 27.6.2023 klo 15–17 Bruket Cafessa Helsingissä. Tapahtumaa on mahdollista seurata myös etäyhteydellä verkossa. Tilaisuus on avoin kaikille – lämpimästi tervetuloa! 

Yhdenvertaisuusvaltuutetun Helsinki Pride -tapahtumassa syvennytään sateenkaarinuorten hyvinvoinnin edistämiseen. Keskustelemassa aiheesta on joukko nuoria ja nuoria aikuisia. Keskustelun lisäksi tilaisuudessa koetaan transaktivisti & sanataiteilija Piki Rantasen upea spoken word -esitys, minkä jälkeen nautitaan vapaamuotoisesta kahvitarjoilusta. Tapahtuman juontaa vaikuttaja Venla Anttila. Tapahtuman kieli on suomi ja tapahtumassa on viittomakielen tulkkaus.

Tapahtuma on suunnattu etenkin nuorille, nuorten parissa työskenteleville ja nuorten oikeuksia edistäville tahoille, mutta toivotamme yleisöön lämpimästi tervetulleiksi kaikki! 

Mitä? Yhdenvertaisuusvaltuutetun Helsinki Pride -viikon tapahtuma ”Nuoret puhuvat – Miten sateenkaarinuorten hyvinvointia edistetään?”

Aika: 27.6.2023 klo 15–17, tilaisuuteen saa tulla myös kesken tilaisuuden.

Paikka: Bruket Cafe, Leipätehdas, Kaikukatu 4B, Helsinki sekä verkossa striimin kautta. Pääset seuraamaan striimiä tästä linkistä.

Mahdollisia lisätietoja tilaisuudesta päivitetään tähän uutiseen ja Facebook-tapahtumaan.

Ohjelma:

  • Tilaisuuden avaus, Kristina Stenman, yhdenvertaisuusvaltuutettu
  • Setan nuorisotoimikunnan puheenvuoro, Joona Jokiniemi, nuorisotoimikunnan jäsen
  • Miten sateenkaarinuorten hyvinvointia edistetään? -keskustelu, jossa ovat keskustelemassa: vammaisaktivisti Julianna Brandt-Smal, taideopiskelija & näyttelijä Willjam Fagerström, performanssitaiteilija Santi Garzón sekä nuorisotyöntekijä Eevi Harju. Keskustelun vetää vaikuttaja Venla Anttila.
  • Spoken word -esitys, Piki Rantanen, transaktivisti & sanataiteilija
  • Kahvitarjoilu

Esteettömyystiedot

Bruket Cafe sijaitsee samassa tilassa kulttuurikeskus Caisan kanssa. Bruket Cafen sisäänkäynti on Leipätehtaan sisäpihalla. Sisäänkäynti on esteetön. Sisäänkäynnin edessä on leveä ja tasainen laatoitus, muuten sisäpiha on mukulakivetystä. Saattoliikenne pääsee ajamaan sisäänkäynnin viereen ja sisäänkäynnin läheisyydessä on esteetön pysäköintimahdollisuus. Sisätiloissa on tasaiset käytävät sekä esteetön wc. Tapahtuma on rakennuksen sisääntulokerroksessa. Lisätietoa esteettömyydestä. 

Turvallisemman tilan periaatteet

Yhdenvertaisuusvaltuutetun järjestämissä tilaisuuksissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita ja jokainen osallistuja sitoutuu noudattamaan niitä. Tapahtumassa ei hyväksytä minkäänlaista syrjivää puhetta tai toimintaa. Jokaisella on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi, ilman pelkoa syrjinnästä, häirinnästä tai vähättelystä. Jokaisen tapahtumaan osallistuvan odotetaan pyrkivän omalla toiminnallaan rakentamaan yhdenvertaista, kunnioittavaa ja avointa ilmapiiriä. Syrjivään ja epäasialliseen toimintaan puututaan. Tapahtumassa on nimetyt häirintäyhdyshenkilöt, joille voi kertoa, jos kohtaa epäasiallista toimintaa.
 

22.06.2023