Hyppää sisältöön

Tervetuloa seuraamaan Oodi yhdenvertaisuudelle -vaalikeskustelua 6.3.2023!

Yhdenvertaisuusvaltuutettu järjestää vaalikeskustelun yhdenvertaisuus- ja ihmisoikeusteemoista 6.3.2023 Helsingin keskustakirjasto Oodissa. Jani Toivolan luotsaamassa paneelissa keskustellaan yhdenvertaisuuden edistämisestä, rasismin ja syrjinnän torjumisesta sekä esteettömyyden parantamisesta. Tilaisuus on avoin yleisölle ja sitä voi seurata myös etänä verkossa. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Tervetuloa!

Millä tavalla rakenteita ja asenteita pitäisi muuttaa, jotta kaikki voisivat olla osallisina yhteiskunnassamme? Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä syrjinnän ja rasismin vähentämiseksi, osallisuuden lisäämiseksi ja esteettömyyden parantamiseksi? Tervetuloa saamaan eduskuntapuolueiden edustajien vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin 6.3.2023 klo 17.15–19.00 Helsingin keskustakirjasto Oodin! 

Tilaisuuden juontaa valovoimainen Jani Toivola. Tilaisuudessa ovat keskustelemassa Eva Biaudet (RKP), Anita Hellman (SDP), Veronika Honkasalo (Vasemmistoliitto), Pihla Keto-Huovinen (Kokoomus), Karoliina Kähönen (Liike Nyt), Päivi Mononen-Mikkilä (Keskusta) ja Amanda Pasanen (Vihreät). Keskusteluun on kutsuttu osallistumaan kaikki nykyiset eduskuntapuolueet. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Aika: 6.3.2023 klo 17.15–19.00.
Paikka: Helsingin keskuskirjasto Oodi, Maijansali (Töölönlahdenkatu 4) sekä verkossa striimin kautta. Pääset seuraamaan striimiä tästä linkistä.

Tilaisuudessa on viittomakielinen tulkkaus. Mahdollisia lisätietoja tilaisuudesta päivitetään tähän uutiseen ja Facebook-tapahtumaan.

Esteettömyystiedot

Maijansali sijaitsee Oodin ensimmäisessä kerroksessa, lähellä pääsisäänkäyntiä. Tila on nousevaa katsomoa lukuun ottamatta täysin esteetön. Katsomon etuosassa on runsaasti esteetöntä tilaa yleisölle. Lisätietoa Oodin esteettömyydestä löytyy Oodin verkkosivuilta

Turvallisemman tilan periaatteet

Yhdenvertaisuusvaltuutetun järjestämissä tilaisuuksissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Tämä tarkoittaa, että tilaisuudessa ei hyväksytä minkäänlaista syrjivää puhetta tai toimintaa. Jokaisella on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi, ilman pelkoa syrjinnästä, häirinnästä tai vähättelystä. Jokaisen tilaisuuteen osallistuvan odotetaan pyrkivän omalla toiminnallaan rakentamaan yhdenvertaista, kunnioittavaa ja avointa ilmapiiriä. 

22.02.2023