Hyppää sisältöön

Oodi yhdenvertaisuudelle – eduskuntapuolueiden välinen vaalikeskustelu yhdenvertaisuusteemoista 6.3.2023

Tervetuloa seuraamaan yhdenvertaisuusvaltuutetun järjestämää vaalikeskustelua yhdenvertaisuusteemoista 6.3.2023 Helsingin keskustakirjasto Oodiin! Keskustelussa kuullaan eduskuntapuolueiden edustajien näkemyksiä yhdenvertaisuuden edistämisestä, rasismin torjumisesta ja esteettömyyden parantamisesta. Tilaisuus on avoin yleisölle ja sitä voi seurata myös etänä verkossa. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu järjestää Oodi yhdenvertaisuudelle -vaalikeskustelun yhdenvertaisuus- ja ihmisoikeusteemoista nykyisten eduskuntapuolueiden edustajille. Tilaisuudessa ehdokkaat pääsevät keskustelemaan keinoista yhdenvertaisemman ja rasismista vapaan Suomen rakentamiseksi, syrjinnän ja asunnottomuuden torjumiseksi sekä esteettömyyden edistämiseksi. Keskustelun juontaa valovoimainen Jani Toivola.

Tervetuloa seuraamaan keskustelua paikan päälle Oodiin tai verkkoon! Tarkemmat tiedot keskustelun osallistujista sekä linkki, josta keskustelua voi seurata verkossa, julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Aika: 6.3.2023 klo 17.15–19.00.
Paikka: Helsingin keskuskirjasto Oodi, Maijansali, Töölönlahdenkatu 4 sekä verkossa striimin kautta. Linkki tilaisuuden seuraamiseen verkossa päivitetään tähän uutiseen.

Tilaisuudessa on viittomakielinen tulkkaus.

Esteettömyystiedot

Maijansali sijaitsee Oodin ensimmäisessä kerroksessa, lähellä pääsisäänkäyntiä. Tila on nousevaa katsomoa lukuun ottamatta täysin esteetön. Katsomon etuosassa on runsaasti esteetöntä tilaa yleisölle. Lisätietoa Oodin esteettömyydestä löytyy Oodin verkkosivuilta.    

Turvallisemman tilan periaatteet

Yhdenvertaisuusvaltuutetun järjestämissä tilaisuuksissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Tämä tarkoittaa, että tilaisuudessa ei hyväksytä minkäänlaista syrjivää puhetta tai toimintaa. Jokaisella on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi, ilman pelkoa syrjinnästä, häirinnästä tai vähättelystä. Jokaisen tilaisuuteen osallistuvan odotetaan pyrkivän omalla toiminnallaan rakentamaan yhdenvertaista, kunnioittavaa ja avointa ilmapiiriä. 

25.01.2023